header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Veteranen halen ook in Roosendaal bij Pelikaan de punten op !!

Nieuws afbeelding 6-4-2014

Deze week stond de uitwedstrijd tegen Pelikaan op het programma. Met de 3-0 thuisoverwinning in het achterhoofd reisden onze mannen enigszins gehavend (aardig wat blessures en afzeggingen), maar vol vertrouwen richting Roosendaal.

De overwinning van vorige week en de intensieve training van afgelopen woensdag verstevigden de gedachte aan een hogere klassering op de ranglijst. Vanaf het begin van de wedstrijd etaleerden onze mannen rust, overleg en samenwerking op de uitstekend geprepareerde Roosendaalse grasmat . Dat de tegenstander af en toe voor ons doel opdook wekte geen enkele vrees.  Enkele goede reddingen van onze goalie Maarten en menig afwijkend schot vanuit de strafcorner (steeds een afwijking van een dikke meter naar links) beaamden dit. Daartegenover speelden we met prachtig overspel onze voorwaartsen vrij. Dat resulteerde in een verdiende 0-2 voorsprong. Stefan en Kaspar wisten namelijk de overigens prima keepende  sluitpost van Roosendaal het nakijken te geven. Dat we net voor het rustsignaal nog een tegentreffer te verwerken kregen, viel even tegen maar bracht onze mannen niet uit het evenwicht. Een positieve peptalk zorgde ervoor dat het spelniveau van de eerste 35 minuten ook in de tweede helft bereikt werd. Goed overspel en vloeiende aanvallen waren het resultaat. Jammer genoeg werd het speloverwicht niet uitgedrukt in doelpunten hoewel zich daarvoor wel verschillende mogelijkheden aandienden. Onze tegenstanders wisten zich echter geen raad met het goede positiespel van onze Bikse mannen en probeerden met ‘lange halen, snel thuis’ onze achterhoede te ontregelen. Na een geweldige rush en als danser op het slappe koord wurmde Rutger zich langs menig tegenstander waarna Stefan de verdiende 1-3 voorsprong op het scorebord liet aantekenen.

Net voor het eindsignaal hielpen we onze tegenstander toch nog aan een doelpunt . Door bij de achtste strafcorner te zeggen: "Die gaat er vast weer naast”, werd een variant uitgeprobeerd waarna  de bal diagonaal met een doffe dreun achter onze doelman op de plank tot stilstand kwam.

In de twee minuten die resteerden kwamen onze roodzwarten niet meer in de problemen. De bal werd ver van het eigen doel en in de ploeg gehouden. Toen de scheidsen, die geweldig goed floten (en niet omdat wij gewonnen hebben), voor het eindsignaal bliezen gingen in het Hilvarenbeekse kamp de armen de lucht in. De gebruikelijke evaluatie met tegenstander verliep onder het genot van een glaasje op zeer amicale wijze.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen koploper Breda op het programma. Niets te doen? Misschien toch even een kijken komen nemen. Aanvang 11.00 uur.