header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Heren Veteranen verstevigen koppositie !!

Nieuws afbeelding 9-11-2014

Deze zondag stond voor de veteranen de topper tegen Berkel-Enschot C op het programma, een tegenstander die slechts één punt achterstand had op onze lijstaanvoerder. Je  leest het goed ‘had’ want na de 70 minuten strijd op het hockeyveld is de voorsprong van onze "Bikse Vets” uitgebouwd naar vier punten. En dat is gezien hetgeen vandaag gebeurde geheel niet onverdiend. Geweldig jongens !!!

De veteranen van Hilvarenbeek namen vanaf de eerste minuut het initiatief, maar konden aanvankelijk moeilijk door de defensie van de tegenstander heen komen. Een geweldige individuele actie van Rutger werd op een goede manier door Stefan afgerond waardoor de opponent meer gezicht moest laten zien.

Dit gaf Hilvarenbeek gelegenheid om zich nog meer op de aanval te richten.

Een ongelukkig moment in de eigen cirkel gaf de tegenstander de gelegenheid om langszij te komen. Deze werd met beide handen aangenomen, mede omdat Olaf de ingeslagen bal door een wirwar van benen niet had zien aankomen. Dit tegendoelpunt was een tegenvaller, maar bracht onze mannen niet uit hun evenwicht. Integendeel, zij gooiden er een schepje energie bovenop. Deze impuls zorgde door drie fraaie doelpunten van Rutger voor een 4-1 ruststand waarvan de laatste na een tip-in, na een snoeiharde inzet van Willem-Jan,  een beauty was.

Het verzet van de mannen uit Berkel-Enschot bleek na rust gebroken, mede door het fantastisch spel van Martèn en Sieger die overal te vinden waren en de tegenstander op de meest cruciale ogenblikken de bal afhandig maakten. Maarten en Henri, beiden geblesseerd en als Statler en Waldorf  (figuren van the Muppetshow) in de dugout, wisten niet wat ze zagen.  De ene na de andere uitgespeelde aanval volgde de andere op, waarbij Stefan 3x, Rutger en Frank zorgden voor een afstraffing voor de tegenstander uit Berkel-Enschot. De 9-1 overwinning werd na afloop gevierd en er werd zelfs al gesproken over de overstap naar de eerste klasse. Begrijpelijk, maar je wordt pas kampioen als je ook van de ‘kleintjes’ wint.

Komende week staat de uitwedstrijd tegen Were-Di op het programma, de tegenstander waartegen onze oudjes twee punten in moesten leveren na een gelijkspel begin dit seizoen. De heren veteranen gaan deze zondag op de fiets richting Tilburg. Zin om mee te gaan? Heel graag !! We vertrekken om drie uur vanaf de Roodloop.