header foto header foto header foto header foto

Organisatie_zaalhockeycommissie

Zaalhockey

Zaalhockey is een kei leuke indoorsport, een veel sneller spel dan veldhockey.
Zaalhockey is voornamelijk anders door de balken op de zijlijnen waar je de bal tegen kan kaatsen. Je mag de bal alleen pushen. Een kleiner veld en snellere bal zorgen dat de 5 spelers die in het veld staan snel moeten wisselen van aanval naar verdediging en omgekeerd.
Je speelt 2 x 20 minuten en mag continu door wisselen. Je speelt zaalhockey altijd met je eigen (veld)hockeyteam. Het team moet bestaan uit minimaal 8 spelers (1 keeper, 5 spelers en 2 wissels) Er mogen maximaal 12 spelers op het dwf staan en minimaal 1 coach.

Zaalhockey is een aparte competitie
van december t/m februari.
Je speelt 2 wedstrijden op 1 dag. De wedstrijden kunnen op zowel zaterdag als zondag (of zelfs beide dagen) gespeeld worden. De wedstrijdtijden kunnen ook wisselend zijn.
Er wordt een extra contributie gevraagd aan alle deelnemers aan de zaalhockey. De contributie bedraagt dit jaar(2017) €55,00 voor de 11-tallen en €27,50 voor de 8-tallen. De 8-tallen spelen ook een competitie. Ze spelen 2 wedstrijden op een dag van 25 minuten zonder rust.
Geef je je op om mee te doen met het zaalhockey dan is deze opgave ook bindend i.v.m. de gemaakte kosten van o.a. de zaalhuur.
Bij elke thuiswedstrijd dient een zaalwacht en een zaalcoördinator aanwezig te zijn. Ouders worden per toerbeurt gevraagd om zaalwacht te zijn tijdens de wedstrijd van hun eigen zoon/dochter. Daarnaast wordt ook een beroep op ouders gedaan bij het neerleggen en opruimen van de balken.

De zaalhockeycommissie houdt zich bezig met opgave van teams aan de bond, regelen van zaal voor trainingen en competitie. En natuurlijk zorgen dat de informatie goed bij speelsters, coaches en ouders komt. Veel informatie is vanaf heden op de site te vinden. Daarnaast worden coaches en ouders van nieuwe spelers via een informatieavond op de hoogte gebracht.
Wij hebben nauw contact met de trainerscommissie en scheidsrechterscommissie. Samen met hen wordt het schema betreffende indeling training en scheidsrechters doorgenomen zodat dit weer in een schema verwerkt kan worden.