Waar eigenlijk al geruime tijd voor gevreesd werd, is nu daadwerkelijk een feit…. de heren veteranen

moeten het komend jaar een stapje terug doen.  Zij zullen volgend jaar hun krachten weer moeten gaan meten met de hockeyteams in de tweede klasse. Ondanks alle inzet, het enthousiasme voor het hockeyspel  en de progressie die gemaakt wordt door de wekelijkse trainingen, hebben zij hun meerderen moeten erkennen in de teams die zij het afgelopen seizoen in de eerste klasse hebben ontmoet.

Een schande? Zeer zeker niet, want het team is zeker niet met grote verschillen aan de kant gezet, maar heeft op cruciale momenten net dat tikkeltje geluk, dat nodig is om je te handhaven in de eerste klasse, gemist.

Zo werd vandaag wederom met vol vertrouwen begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Rosmalen, maar werd toch weer verloren.

Voordat de eerste bal kon gaan rollen werd één minuut stilte gehouden om stil te staan bij het overlijden

van de zoon van een van onze spelers. Indrukwekkend, verschrikkelijk, respectvol, medeleven, waarom ? … waren de woorden die door de hoofden van de spelers van beide teams gingen.

De heren veteranen namen na  het eerste fluitsignaal meteen het initiatief en waren direct op de helft van de tegenstander te vinden. Al in de derde minuut van de wedstrijd wist Sieger, na een assist van Stefan, de doelman van Rosmalen het nakijken te geven. Dat gaf de heren veteranen moed en vertrouwen om vandaag Rosmalen opnieuw op een nederlaag te trakteren (tegen deze tegenstander werd in de eerste helft van de competitie de volle buit binnengehaald).

Helaas wisten de mannen uit Rosmalen ook snel het net aan de andere kant te vinden waardoor de stand weer in evenwicht gebracht werd. Hilvarenbeek liet zich niet uit het veld slaan, rechtte de rug en wist door

middel van veel doorzettingsvermogen (het leverde Stefan weliswaar een kniewond op) opnieuw op voorsprong te komen door een doelpunt van Martèn. Deze voorsprong werd helaas nog voor rust uit handen gegeven door wat knullig verdedigen en een discutabele strafcorner.

Tijdens de pauze werden positieve woorden met elkaar gewisseld en gaf iedereen blijk van een gezonde dosis zelfvertrouwen voor het tweede deel van de wedstrijd.

Jammer genoeg wisten de mannen van Rosmalen het hoofd koel te houden bij de kansen die zij kregen en konden onze kanjers vanuit de vele mogelijkheden die ze kregen geen doelpunten meer produceren. Dit efficiënt omgaan met de mogelijkheden bracht de 2-5 einduitslag voor Rosmalen op de scorebord.

Na afloop werd er nog gezellig nagepraat over deze sportieve wedstrijd en tevens uitgekeken naar de uitwedstrijd van donderdagavond in Helmond.

Kortom: ondanks het feit dat onze heren veteranen de eerste klasse weer gedag moeten zeggen, is de sfeer binnen het team opperbest en proberen onze mannen elke wedstrijd opnieuw de puntjes bij elkaar te sprokkelen.

De veteranen nog een keer aan het werk zien? Dat kan, over twee weken spelen zij de laatste thuiswedstrijd tegen Den Bosch . U bent van harte welkom !!