Wedstrijdverslagen

Heren veteranen behalen punt tegen Push HB uit Breda

Nieuws afbeelding 5-4-2017

Op zondagmiddag 2 april 2017 werd onder geweldige weersomstandigheden de uitwedstrijd tegen Push gespeeld.Een horde die onze Beekse mannen op papier konden nemen, maar in het hedendaagse hockey zijn uitzonderingen meer dan eens de regel.

Op tijd gearriveerd in Breda werden de spieren van onze Bikse Vets opgewarmd tijdens een onderling partijtje tussen de mannen met  ‘haar’ tegen de mannen die hun vrouwen op de tribune hadden laten plaatsnemen. Na dit opwarmrondje werd geconcentreerd begonnen aan de wedstrijd om toch eindelijk weer eens wat punten aan het subtotaal toe te voegen om er zeker van te zijn dat er ook volgend jaar weer in de eerste klasse gespeeld kan worden.

Na een kleine minuut drukte een van scheidsrechters nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd door te melden dat hij ‘hakken op de stick’ niet tolereerde. Helaas volgde op zijn woorden geen consequente daad want er werd wat ‘gehakt’ door beide teams gedurende het restant (69 minuten) van deze wedstrijd. Deze actie van de scheids leverde wel de nodige gespreksstof op want de monden stonden gedurende de gehele wedstrijd, zowel binnen als buiten de lijnen, niet stil en het hockeyniveau werd er niet beter op.

Push wist zich het snelst uit deze psychologische discussie te bevrijden en trakteerde onze Beekse jongens,

die steeds meer hun verdedigende stellingen innamen, na zo’n twintig minuten op een schier uitzichtloze 2-0 achterstand. Gelukkig werden onze vaandeldragers van de oude glorie op tijd wakker en trokken eensgezind richting het vijandelijke doel. Dat leverde enkele strafcorners op, maar het vizier stond niet echt op scherp.

Uit een van de laatste aanvallen voor het rustsignaal wist Robert toch de aansluitingstreffer achter de tot dan toe bijna niet geteste doelman te deponeren.

In de rust werden wijze woorden gesproken en aanwijzingen gegeven, maar er werd vooral gehamerd op positief teamspel dat moest bestaan uit knokken voor elkaar en geen onnodige energie verliezen aan het gepraat op het veld (tegen elkaar, de tegenstander of de scheidrechters). Deze raad namen onze mannen serieus en wisten een tweede treffer te produceren. Uit een strafcorner sloeg Sieger de bal keihard, weliswaar via een stick van een tegenstander in de touwen. Deze 2-2 stand werd met kunst- en vliegwerk, en vooral door goed keeperswerk van onze doelman, behouden tot het laatste fluitsignaal.

Terugkijkend op deze wedstrijd kunnen we zeggen dat we tevreden moeten zijn met het eerste wedstrijdpunt na de winterstop, maar er zal volgende week toch uit een ander vaatje getapt moeten worden (had Push eigenlijk wel een vaatje?) om weerstand te kunnen bieden tegen de lijstaanvoerder uit Drunen.

U komt volgende week zondag toch zeker ook naar het hockeyveld om onze jongens aan te moedigen.

Afgesproken !! De wedstrijd begint om half elf. Tot dan.