header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen weten weer wat winnen is !!!

Nieuws afbeelding 17-5-2017

Na een week van afwezigheid, omdat de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal  Berkel-Enschot ontaardde in een slagveld waarbij verschilende spelers (van beide partijen) kaarten gepresenteerd kregen, en er behalve een overwinning van onze mannen niets positiefs te melden was, meldt de perschef van de heren veteren zich weer.

Onder geweldige weersomstandigheden speelden onze Bikse Vets afgelopen zondag tegen de rode lantaarndrager Breda HE. Met een ietwat uitgedunde selectie, slechts 13 spelers, werd enthousiast begonnen met het vastzetten van de tegenstander op de eigen helft.  Deze kwam slechts met lange ballen onder de druk van onze mannen uit waardoor onze Beekse keeper relatief weinig op de proef gesteld werd.

Stefan wist na zo’n kwartier de score te openen doordat hij een bal op de rand cirkel oppikte, zich vrijspeelde en op relatief simpele wijze met een listig balletje de vijandelijke goalie het nakijken gaf.

Deze voorsprong kwam tot aan het rustsignaal niet in gevaar, maar onze roodzwarten waren nog niet zeker van de overwinning. Daarom werd tijdens de rust het strijdplan nog eens uitvoerig doorgesproken waarbij de nadruk lag op doordrukken en afstand nemen van de tegenstander.

Helaas hadden de mannen uit Breda de hoofden ook bij elkaar gestoken en zich opgepept door te zeggen dat er hier in Hilvarenbeek punten te halen waren. Onze Beekse kerels werden teruggedrongen richting het eigen doel en Olof moest een wereldredding verrichten om de gelijkmaker van het scorebord te houden. Gelukkig scoorden onze jongens een minuut of tien voor het laastste fluitsignaal uit een snel over rechts opgezette aanval het bevrijdende tweede doelpunt. Robert wist de bal vanaf de achterlijn beheerst voor te schuiven waardoor Stefan met een rustige intikker de marge vergrootte. Bij deze 2-0 achterstand brak het verzet van de mannen uit Breda en speelden de veteranen de wedstrijd rustig uit.

Na twee gewonnen wedstrijden achter elkaar klommen onze oudjes naar de zesde plaats, genoten onder een heerlijk zonnetje van een drankje en maakten zij zich al op voor de ontknoping van de strijd om de titel in de eredivisie.  Van de Beekse ‘Roodloop’ naar ‘de Kuip’ op TV was het concrete plan, en dat op moederdag met zo’n kampioen, ik geniet er nu nog van !!!

Komende zondag spelen onze jongens de moeilijke uitwedstrijd tegen de nummer drie in Breda. Of er nog punten aan het totaal worden toegevoegd, valt misschien te lezen in het verslag van volgende week.