header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen starten seizoen 2017-2018 met een nederlaag

Nieuws afbeelding 11-9-2017

Na een heerlijke vakantie, waarbij de spiertjes van onze oudgedienden hun welverdiende rust hebben genoten, stond afgelopen zondag meteen de pittige thuiswedstrijd tegen HOCO op het programma. Op papier een sterke tegenstander waarmee vorig seizoen de puntjes netjes verdeeld werden

Onder ideale omstandigheden, geen regen / geen laaghangende zon / een bijna voltallige selectie / een gesproeid veldje / twee fitte en gedreven scheidsrechters, werd om kwart over elf (waarom deze verlate starttijd ?) begonnen aan een uitdagende pot hockey. Daarbij moet overigens aangetekend worden dat onze nestors het dit seizoen zonder de ervaren spelers Coen (blessureleed) en Frans (familiaire verplichtingen) moeten stellen en men op deze zondag ook geen beroep kon doen op de vaste krachten Teun en Marten. Desalniettemin werd met vertrouwen begonnen aan de wedstrijd, waarbij Sieger de veteranen op een redelijk vertrouwde opstelling trakteerde. Het devies van onze coach luidde: "Dicht houden vanaf de 23-meterlijn en de linies nog verder dichtknijpen als de tegenstander daarna nog dichter bij de cirkel komt”.

Jammer genoeg kwam van deze tactiek in het begin van de wedstrijd weinig terecht, want HOCO nam direct het initiatief in handen en wist na vijf minuten, middels een supersnelle aanval, de bal achter onze doelman Olof te deponeren. Toen onze doelman even later, na een zuiver ingeslagen strafcorner, voor de tweede keer de bal achter zich moest oprapen, bracht dat onze Hilvarenbeekse veteranen toch even aan het wankelen. Een ietwat gelukkig doelpunt van onze Hilvarenbeekse mannen zorgde ervoor dat er wat nervositeit in de gelederen van de Oisterwijkse opponent sloop en het vertrouwen van onze roodzwarten versterkt werd. Met deze 1-2 achterstand werd de rust gehaald waarbij treffende woorden gesproken werden: "Ons spel liep in het begin niet echt Franstastisch, maar nadat we iets meer vertrouwen in ons spel kregen en we niet met de Franse slag (= voor echte supporters van de veteranen: eenhandig de stick vasthoudend) zouden duelleren, kon er misschien nog een positief resultaat behaald worden. Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. Onze jongens gingen er met volle gas tegenaan en wisten, op het moment dat de vijandelijke doelman een tijdstraf uitzat, door een doelpunt van Stefan op gelijke hoogte te komen. Deze gelijke stand bleef lang op het scorebord staan dankzij goed keeperswerk van onze goalie. Helaas moest hij zich, zo’n tien minuten voor het laatste fluitsignaal, toch gewonnen geven na een geweldig snelle en voortreffelijk uitgevoerde aanval van de voorwaartsen van HOCO.

Helaas zagen onze Bekenaren geen kans meer, ondanks alle inzet en enthousiasme, om door de laatste vijandelijke linie te komen waardoor onze tegenstander met een 2-3 eindstand en de punten aan de haal ging.

Zoals het op de hockeyzondag vaak verloopt, werden, onder het genot van een hapje en een drankje, de wedstrijdanalyses en de sterke verhalen met elkaar uitgewisseld.

Onze veteranen zitten na deze nederlaag zeker niet bij de pakken neer. Komende woensdag wordt er weer flink getraind om te werken aan de conditie en om een tactisch plan neer te zetten voor de komende uitwedstrijd tegen de oude mannen van HC Breda.