header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Opnieuw geen wedstrijdpunten voor de heren veteranen

Nieuws afbeelding 17-9-2018

Na de gevoelige nederlaag van vorige week en de pittige training van afgelopen  woensdag waren onze veteranen er op gebrand om de wedstrijdpunten dit keer zeker in Hilvarenbeek te houden.

Met een ietwat uitgedunde selectie, blessure en verplichtingen elders, dacht iedereen te kunnen beginnen aan de wedstrijd tegen Tempo uit Bergen op Zoom met het op het wedstrijdformulier vermelde en toegestane aantal van zestien spelers. Helaas werd net voor het eerste fluitsignaal nog een streep gezet door de naam van Machiel. Hij sliep door de wekker heen ondanks de muzikale ouverture van Jeroen, die tijdens het inspelen zijn versie liet horen van de notenkrakerssuite Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Na  de line-up, waarbij beide teams elkaar een fijne wedstrijd toewensten, werd door de mannen uit Beek direct de aanval gezocht. Na vijf minuten spelen wist Rogier bijna onopgemerkt de vijandelijke cirkel binnen te sluipen om vervolgens verwoestend af te drukken. Deze snoeihard ingeslagen bal verdween onhoudbaar voor de doelman in de touwen. Iedereen dacht dat dit het begin was van een stormloop richting het doel van de tegenstander.

Helaas liep het deze ochtend anders dan gehoopt. Rutger moest al snel geblesseerd het veld verlaten waarna een bezoek aan het ziekenhuis volgde. Door deze onverwachte tegenvaller verloren onze Beekse veteranen niet alleen hun vaste aanspeelmogelijkheid in de punt van de aanval op links, maar verdween ook de cohesie die in het begin van de wedstrijd merkbaar was. De tegenstanders voelden de ommekeer aan, kropen uit hun schulp en verschenen meerdere malen dreigend in de Beekse cirkel.

Goed keeperswerk van Olof en veel hoog ingeslagen strafcorners van de Tempo-spelers zorgen ervoor dat de 1-0 voorsprong lang op het scorebord bleef staan. Helaas werd onachtzaamheid in de achterhoede onze Beekse equipe fataal en werd de rust bereikt met een 1-1 tussenstand.

Tijdens deze pauze werden klare woorden gesproken, maar maakten onze jongens elkaar er ook op attent dat deze energieke feedback beter bewaard kon blijven voor de tweede helft en wel gericht op het hockeyspel op het veld. Helaas had de tegenstander het gevoel gekregen dat er hier in Beek meer te halen was dan de gastvrijheid van die mannen in het rood en zwart. De mannen van Tempo zochten veelvuldig de aanval, waren zeer dreigend en versierden verschillende strafcorners, maar wisten hun aanvalsdrang nog niet om te zetten in doelpunten.

Een goede aanval van onze Beekse formatie eindigde met een overtreding op Rogier. Iedereen verwachtte een strafcorner voor Beek, dat zou de eerste en enige geweest zijn, maar de scheidsen lieten doorspelen.

Rogier begreep deze beslissing niet, liep achter de wegrollende bal aan en wist met veel geestdrift en positieve agressie de bal alsnog achter de doelman te werken.

Jammer genoeg werden onze veteranen in het laatste kwartier nog getrakteerd op twee tegendoelpunten vanuit een strafcorner, het fantoom dat ook vorig jaar onze jongens achtervolgde, waardoor de drie wedstrijdpunten opnieuw aan de neus voorbij gingen.

Gelukkig werd deze sportieve wedstrijd afgesloten met een gezellige derde helft en kijken onze Beekse veteranen alweer vooruit naar de wedstrijd van volgende week tegen Breda HF. Wellicht dat tegen deze tegenstander de eerste punten van dit seizoen wel behaald kunnen worden.