om de heren veteranen te zien schitteren, al was het maar voor enkele minuutjes

in hun rode shirtjes en bijpassende zwarte broekjes, de alom bekende Bikse tenuetjes.

Er werd niet getreurd en maar een kleine tien minuten stevig gebaald,

vlak voor de Belgische grens kreeg Sint de Bikse mannen in het vizier, zo was’t maar net.

Gewapend met koffie, Starbucks, een worst met mosterd en een appelflap

kwamen de veteranen uit een tankstation onder het motto: "Zonder volle maag voelen wij ons slap”.

Na de skihal van Terneuzen uitvoerig van alle kanten te hebben bekeken en bewonderd

begon men om half een aan de warming up, ja allemaal, niemand uitgezonderd.

Toen de wedstrijd eindelijk kon beginnen, namen onze jongens direct het initiatief

renden de longen uit hun lijf en de mannen van Olympia knepen ‘m als een oude dief.

Want waar zij een kansje roken om de laatste plaats op de ranglijst te kunnen verlaten

overliepen onze mannen Olympia al in de eerste twee minuten, creëerden openingen en er vielen gaten.

Dat resulteerde al direct in een vlot gegeven strafbal, dat was mooi,

Machiel eiste de aandacht op en stortte zich op deze onverwachte prooi.

Maar zoals eerder in dit seizoen was ook deze buitenkans niet aan hem besteed,

hij schudde na de gestopte bal door de keeper zijn hoofd en zei vol overtuiging dat het hem speet,

om vervolgens de bal bij de eerste de beste aanval, slechts een minuutje later

in het doel te leggen, de keeper van Olympia werd alsnog gepasseerd, achtergelaten met een enorme kater.

Toen zo’n vijf minuten later Rogier de voorsprong met een snoeiharde ingeslagen bal vergrootte

werd door de mannen van Olympia gebaald, maar door Sint en alle Bekenaren echt genoten.

Deze voorsprong gaven onze hockeyers uit Beek niet meer uit handen,

zij verdedigden de voorsprong, sloegen alle ballen weg en waren gewapend tot de tanden.

Toen Olympia toch nog een gaatje in de verdediging vond en onze doelman een balletje liet rapen

maakte Machiel de 1-3 en stonden de mannen uit Terneuzen opnieuw met open mond te gapen.

Zij werden deze middag getrakteerd op een effectieve hockey-les,

de achterstand op onze Beekse kanjers bedraagt zo halverwege de competitie nu een punt of zes.

In de derde helft werd onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat,

dit ging fout en dat kan beter, je weet wel hoe dat gaat.

Met volgende week nog één wedstrijd voor de winterstop tegen de koploper voor de boeg

voelen onze mannen zich al haast veilig, al is definitieve handhaving misschien nog iets te vroeg.

Sinterklaas stuurt ook volgende week kijk- en luisterpieten richting het Hilvarenbeeks hockeyveld

en hoopt dat er weer drie punten aan het totaal van wedstrijdpunten kan worden opgeteld.