header foto header foto header foto header foto
 
Arbitragecommissie

Nieuwe spelregels vanaf dit seizoen

Nieuws afbeelding 2-8-2019 Met ingang van 1 augustus 2019 gaan er een aantal spelregelwijzigingen in. Hier staan de belangrijkste wijzigingen uitgelegd. Het volledige spelreglement is te vinden in de bijlage van dit bericht. 

  1. Er wordt in 4 kwarten van 17,5 minuten gespeeld. Ieder kwart begint met een afslag vanaf de middenstip. Dit is dus net zoals we voorheen met twee helften deden. De rust tussen kwart 1 en 2 en tussen kwart 3 en 4 duren maximaal twee minuten. De 'grote' rust tussen kwart 2 en 3 duurt maximaal vijf minuten. Er wordt pas na de 'grote' rust van kant gewisseld. Bij hockey geldt: tijd=tijd, dus na 17,5 minuten is er een rust, hier kan en mag niet worden afgeweken.
  2. Er kan geen gebruik meer gemaakt worden van de 'vliegende keep' (speler met rechten van een doelverdediger). Een team speelt of met 10 veldspelers en 1 keeper, of met 11 veldspelers. Indien een team zonder keeper speelt en een strafcorner moet verdedigen doet dit team dat met maximaal 5 veldspelers. Bij de strafcorner met er niet gewisseld worden. Bij een strafbal mag er wel gewisseld worden (en kan de vaste keeper dus terug, indien gewenst).
  3. Bij een aanvallende vrije slag in de 23-meter van de tegenstander moet IEDEREEN 5 meter afstand nemen. Ook binnen de cirkel moet een verdediger dus op 5 meter afstand gaan staan. Voorheen mocht een speler die binnen 5m van de bal en binnen de cirkel staat blijven staan. Nu mag dat dus niet meer. Iedereen moet altijd 5m afstand gaan nemen. 
Mochten er vragen zijn over de spelregels kan er contact worden opgenomen met de arbitragecommissie via [email protected]


Bijlage

Gerelateerde nieuwsberichten

Scheidsrechterscursus