header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Eentje uit de oude doos: Heren veteranen nemen revanche op HC Made

Nieuws afbeelding 4-11-2019

Als eerbetoon aan onze gepensioneerde archivaris en nog altijd meest trouwe supporter, deze week een klassieker uit zijn ruime verzameling aan wedstrijdverslagen:

Met de gedachte aan de kansloze heenwedstrijd ( 1-6) van voor de winterstop stond deze zondag voor onze mannen een loodzwaar duel tegen de oudjes van Made op het programma. Dat iedereen gebrand was op revanche was duidelijk, want maar liefst zestien spelers ( bij uitwedstrijden wordt dit aantal spelers zeker niet gehaald???) wilden hun steentje bijdragen om in deze laatste thuiswedstrijd een goed resultaat neer te zetten. En dat is dan ook gelukt !!

Met goed aanvallend spel van achteruit werd de tegenstander vanaf het eerste fluitsignaal op eigen helft gehouden. Een voortreffelijk keepende goalie van Made stond een vroege voorsprong in de weg, maar Rutger wist hem met een fantastische dribbel al slalommend door de defensie het nakijken te geven. Uit een van de spaarzame aanvallen wisten de voorwaartsen van Made twee strafcorners na elkaar te forceren waarbij de tweede jammerlijk over de stick van de lijnstopper in het doel verdween. Met deze gelijke stand werd de rust bereikt. Daarin spraken onze coryfeeën elkaar moed in (wij waren per slot van rekening met vijf man meer dan onze tegenstander) om toch te gaan voor de drie punten. Deze werden uiteindelijk ook binnengesleept door doelpunten van Rutger en Martèn, waarbij opgemerkt moet worden dat de gemoederen af en toe flink opliepen. Verschillende gekleurde kaarten werden door de scheidsen uit de hoge hoed getoverd.

Na afloop was van deze grimmige stemming overigens niets meer te merken, want tijdens de derde helft wisten de spelers van beide teams, onder het motto van "erbij zijn is belangrijker dan winnen” , elkaar weer op een vriendschappelijke manier te vinden.