header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Veteranen laten Pelikanen ver achter zich!!

Nieuws afbeelding 28-9-2020

Afgelopen week hadden de veteranen een zware week achter de boeg: De winst op Berkel was niet in de koude kleren gaan zitten, en zeker niet bij onze Ramon. De opkomst op de training was aan de magere kant en er was op donderdag meer animo voor Willem 2. Desondanks toch getraind met op het andere veld een wedstrijdje van de danes donderdag competitie. Die hadden de punten, in tegenstelling tot Willem 2, wel naar hun hand kunnen zetten.

Deze zondag begonnen we bijna compleet. Alleen Floris liet zijn boven been spieren nog in rust. Met de wedstrijd tegen Pelikaan zouden we de kop positie verder kunnen verstevigen. De pelikanen hadden ook nog geen wedstrijd verloren. Een zogenaamde 6 punten wedstrijd dus.  De pelikanen waren al vroeg aangetreden, en waren al professioneel aan het warm spelen. Na 3 overwinningen waren de bekenaren benieuwd: Wat voor vlees of gevogelte we in de kuip hadden vandaag?

Een pelikaan kenmerkt zich door zijn grote snavel en een grote keelzak (zie foto). Pelikanen zijn sociaal en jagen gezamenlijk. En dat heeft Hilvarenbeek geweten. In het eerste kwart kon Hilvarenbeek door Stefan op 1-0 komen, echter de pelikanen bleven zich gezamenlijk verzetten. De Roosendaalse achterhoede hield de linie gesloten. Sterker nog, de pelikanen gingen gezamenlijk op jacht en mochten deze blijde vogels zich gelukkig prijzen en werd een mooie aanval afgerond met een harde backhand slag (1-1). De Roosendaalse vogels roken de kans op een gelijkspel en achterin werd de linie verder verstevigt.

De wedstrijd verliep voor beek stroef maar ook zeer sportief. Er was geen enkele sprake van groot snavel gedrag bij beide partijen. Ook het derde kwart hielden de pelikanen de achter linie opnieuw gesloten, ondanks voldoende spelde prikken van de Beekse aanval.

In het vierde deel moest het dan toch gaan gebeuren. En zo was het ook. Al snel werd de druk opgevoerd en de ontladende 2-1 op het scorebord gezet door Stefan. Een 5-tal minuten later mocht Stefan opnieuw afmaken. Stefan kon hiermee alle punten claimen voor een ware Hattrick: 3-1.  Nu kon Beek weer even laten zien wie de sterkste was. In de laatste 5 minuten werd een mooie assist gegeven door onze assistent Machiel en kon Folkert de volgende goal claimen: 4-1.

De keelzakken werden in de derde helft nog eens goed aangevuld. Het bruinfruit duurde even maar kwam uiteindelijk toch, en onze penningmeester Joris heeft deze week de zaak netjes in toom kunnen houden. We kunnen met zijn allen terugkijken op een lekker potje (sportief) hockey. Volgende week naar de zandbak in de Drunense Duinen.