Leuk om te weten

Heren Veteranen behouden koppositie

Nieuws afbeelding 17-3-2013

De heren veteranen hadden dit weekend iets goed te maken tegen ‘aartsrivaal' Goirle.

Bij deze tegenstander liepen zij eerder dit jaar tegen hun enige nederlaag tot nu toe op.

Ondanks de afgelasting van de training afgelopen woensdag, werd naar zeggen, de conditie op individueel niveau op peil gehouden. Zo werkten enkele teamleden een strak loop- en trainingsschema af, fietsten sommigen naar hun werk, bekeken anderen de videobeelden en statistieken van onze zuiderburen, maar waren er ook enkelen die zich richtten op het tempo van derde helft.

Vol goede moed en na een stevige ‘peptalk' werd er begonnen aan de wedstrijd. Met goed overspel en strijdlust werden de Goirlenaren op eigen helft gehouden. Dit resulteerde binnen tien minuten in een 3-0 voorsprong. Bart kon, na doorzetten van Kasper en perfect terugleggen van Sieger simpelweg de 1-0 voorsprong binnen schuiven. Kasper maakte vervolgens de 2-0 en Jordan tekende voor de 3-0.

Onze ‘oudjes' dachten op rozen te zitten, maar niets was minder waar. De Goirlese

Ballenfrutters rechtten hun rug, plaatsten een speler meer op het middenveld en probeerden met man en macht de opmars van de Beekse troepen te ontregelen. Deze tactische manoeuvre bracht de achterhoede van Beek in verwarring en de voorwaartsen van onze Goirlese opponent in stelling. Door onoplettendheid in onze achterhoede en een goed uitgevoerde strafcorner wisten zij zich weer in kansrijke positie te spelen. Gelukkig viel bij deze 3-2 voorsprong voor Beek het rustsignaal.

Tijdens het pauzemoment werden de ‘koppen' bij elkaar gestoken, werd het gemopper op elkaar een halt toegeroepen en als Musketiers zouden ‘allen voor één' gaan in de strijd voor drie punten.

Na enkele minuten in de tweede helft werd door onze jongens de mooiste aanval van de

dag gepresenteerd. Een aanval over diverse schijven eindigde jammerlijk op de legguards van de vijandelijke keeper. Het was waarschijnlijk de genade klap voor Goirle geweest, maar zij putten hier moed uit, gingen furieus in de aanval en met een prachtige tip-in werd keeper Maarten verschalkt en pronkte een 3-3 tussenstand op het scorebord.

Getergd trokken onze Beekse mannen richting het vijandelijke doel en creëerden twee strafcorners waar Stefan wel raad mee wist. Bij deze 5-3 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld, maar een vloeiende aanval van Goirle werd koelbloedig afgerond. Het werd nog even ‘billenknijpen' voor de Beekse mannen, maar onze sluitpost Maarten wist zijn doel verder schoon te houden, zelfs toen hij oog in oog kwam te staan met de linksvoor.

Met een 5-4 overwinning werd begonnen aan de derde helft, en uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat degenen die daarvoor getraind hadden al voor half drie huis- waarts gekeerd waren. Want…….. volgende week staat de zware uitwedstrijd in