Nieuws afbeelding 8-4-2013

De zondagochtend begon voor de oudjes van onze hockeyclub met een foto-shoot bij "Herberg

St. Petrus” en "Wijnkoperiij van Lieverlee”, de sponsoren van de heren veteranen.

Bart, de echte nestor van het team, had de zelfontspanner van zijn fotocamera op maximaal gezet waardoor de spanning die leefde binnen het team gereduceerd werd tot een minimum. De antieke familiepantoffeltjes van onze ausputzer en het feit dat de fiets van onze captain die op slot sloeg bij ‘zijn' eetgelegenheid zorgden voor de nodige hilariteit en een nog meer ontspannen sfeer. Kortom de mannen van veteranen A waren klaar voor de confrontatie met de nummer twee van ranglijst.

Zodra de heren op het sportcomplex aan de Roodloop arriveerden werden de spieren (twee keer trainingspakken uit en aan doen voor een foto is natuurlijk ook al een fysieke inspanning) echt losgegooid. De tegenstanders uit ‘de grote stad' wisten niet wat ze zagen toen zeventien ‘rood- zwarten' al aan het inlopen en overslaan waren toen zij de eerste passen op het zeer goed bespeelbare hockeyveld maakten.

Voordat de eerste bal van de wedstrijd kon gaan rollen hielden beide teams gezamenlijk een minuut stilte voor twee hockeyleden die deze week overleden zijn.

Zodra het eerste fluitsignaal geklonken had, namen de mannen van Hilvarenbeek het heft in handen. Met goed overspel en druk naar voren resulteerde dit binnen een kwartier in een 3-0 voorsprong dankzij twee doelpunten van Rutger en een van Stefan. Onze Tilburgse vrienden dachten aan een echte afstraffing, maar een moment van onachtzaamheid in de Hilvarenbeekse defensie bracht hen net voor het rustsignaal terug in de wedstrijd.

De Beekse veteranen spraken elkaar in de pauze bemoedigende woorden toe en begonnen vol vertrouwen aan de tweede helft. De Tilburgse tegenstander had hetzelfde idee en trok na een kwartier de wedstrijd naar zich toe door al frommelend een tweede doelpunt langs onze keeper Maarten over de doellijn te werken. Een goede redding van onze doelman en een schot op de paal vanuit een strafcorner stonden later in de wedstrijd een gelijke stand in de weg. Het voelde dan ook als een bevrijding toen Stefan een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd de 4-2 op het scorebord liet aantekenen.

Na afloop van de wedstrijd werd onder het eerste ‘echte' lentezonnetje de wedstrijd nabesproken en konden de eerste ‘Vermeertjes' geserveerd worden. (Intussen zijn de banden van de platte kar al wel opgepompt. Het kampioenschap komt nu echt in zicht !!!)