header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Hilvarenbeek H1 erkent meerdere in Berkel Enschot

5-11-2013
Na zes wedstrijden gespeeld te hebben, stond Hilvarenbeek H1 met de ongeslagen status op zak op de 1e plaats in de poule. Uiteraard togen de mannen uit Hilvarenbeek afgelopen zondag naar Berkel Enschot met het doel deze serie verder uit te breiden en de koppositie te verstevigen.

Het als 4e geklasseerde Berkel Enschot had het Hilvarenbeek in eigen huis aardig lastig gemaakt. Uiteindelijk hield Hilvarenbeek, na een 0-2 achterstand, met 2-2 een punt in Hilvarenbeek. Berkel Enschot presteert wisselvallig en wisselt ruime overwinningen af met nederlagen. Opvallend is dan ook het doelsaldo. Met slechts 2 overwinningen uit 6 wedstrijden, hadden de mannen uit Berkel Enschot toch een positief doelsaldo van +6. Hilvarenbeek staat met een doelsaldo van +7 op de 1e plaats.

Gedurende de 1e helft ging de wedstrijd dan ook gelijk op. Hoewel Hilvarenbeek relatief snel op voorsprong kwam, Robbie trok de bal breed voor het doel langs, en Teun wist de bal met een backhand in het net te werken, bleef Berkel Enschot de gehele 1e helft druk zetten op de Beekse verdediging. Berkel Enschot had gekozen voor een 4-mans middenveld en twee spitsen, wat er voor zorgde dat Hilvarenbeek erg veel moeite had met het uitverdedigen en de opbouw van achteruit.
Hoewel beide teams nog wat kansen wisten te creëren, bleef het bij een 0-1 stand, en kon Hilvarenbeek met de voorsprong op zak de rust in.

In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Hilvarenbeek bleef maar moeite houden de bal naar voren te verplaatsen, en er bleven over en weer wat kansen komen. Uiteindelijk ontsnapte Roy aan de rechterkant, en probeerde de bal vanaf rechts voor te krijgen. Op het moment van slaan werd hij echter getrakteerd op een stevige beuk in de rug, waardoor de bal hoog de cirkel in vloog.
Waar Berkel Enschot appelleerde voor gevaarlijk spel, besloot de scheidsrechter het voordeel aan Hilvarenbeek te geven, en nam Robbie de bal bij de tweede paal schitterend hoog aan, en tikte binnen. 0-2.

Deze stand bleef lange tijd op het scorebord staan, totdat Berkel Enschot zo’n 15 minuten voor tijd met een fraaie backhand rand-cirkel, voor de aansluitingstreffer zorgde. Bij Berkel Enschot wat het geloof helemaal terug, en vanaf de afslag doken ze vol op de Beekse afweer. Helaas niet zonder resultaat, want nog geen 2 minuten later verdween de 2-2 achter Dirk Peek.

Waar Berkel Enschot de gehele wedstrijd al moeite had met de afronding, waren ze de laatste 10 minuten ineens levensgevaarlijk voor het doel. Waar bij Hilvarenbeek, dat helaas maar over één wissel beschikte, het vuur langzaam uitdoofde, ging Berkel op zoek naar de winst.  Aangezien Hilvarenbeek geen antwoord meer had op de Enschotse dadendrang, eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 5-2 overwinning voor de thuisploeg.

Het enige lichtpuntje van de dag kwam enkele uren na de wedstrijd, toen bleek dat de naaste belager van Hilvarenbeek, Tilburg, met 3-1 ten onder was gegaan bij nummer 3 Oirschot. Hierdoor is het ineens ongekend spannend in de poule. Met 14 punten gaat Hilvarenbeek nog altijd aan de leiding, maar met 12 punten volgen nu Oirschot en Tilburg. Berkel Enschot en Were Di, volgen op korte afstand op de 4e en 5e plaats. Met nog 3 wedstrijden te gaan, is nog lang niet zeker wie zich via een top 3 klassering gaat kwalificeren voor de promotiepoule, en ook het kampioenschap ligt volledig open.
Aanstaande zondag volgt in Hilvarenbeek een ware kraker tegen Oirschot, dat nu de 2e plek bezet. De daaropvolgende week neemt Hilvarenbeek het in Tilburg op tegen de tweede ploeg die op korte afstand volgt.

Cruciale weken. Indien Hilvarenbeek deze wedstrijden winnend weet af te sluiten, is het kampioenschap een feit. Mochten beide wedstrijden verloren gaan, kan het ineens erg lastig worden om überhaupt een top-3 klassering te behalen…

Zal het Hilvarenbeek lukken de draad weer op te pakken, en het kampioenschap binnen te slepen?