header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Heren 1 draagt koppositie over aan Tilburg

21-11-2013
Na het 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen Oirschot, zou een overwinning in Tilburg de weg naar het kampioenschap voor de Bekenaren vrij maken. In eigen huis wist Hilvarenbeek met 2-1 te winnen van de Tilburgers, en de Beekse formatie hoopte dan ook op een herhaling van deze prestatie.

Ruim op tijd werd er verzameld voor deze belangrijke wedstrijd, Tilburg achtervolgde Hilvarenbeek op 2 punten, maar op het laatste moment druppelden er nog twee afmeldingen binnen. Wouter was door zijn rug gegaan, en Tim had last van misselijkheid en koorts, wat naar eigen zeggen niets te maken had met de deelname aan het Novemberfest de avond ervoor. Gelukkig kon de selectie nog versterkt worden met A1 speler Jules, zodat het team in ieder geval over twee broodnodige wissels kon beschikken.

Uiteindelijk werd er in Tilburg iets na half 2 afgeslagen. De wedstrijd ging gelijk op, en er volgden kansen over en weer. Waar Hilvarenbeek het de laatste twee wedstrijden moeilijk had gehad met de opbouw van achteruit, ging dat in de 1e helft in ieder geval een stuk beter. Beide teams kwamen een aantal keer gevaarlijk door. Hilvarenbeek verdiende een aantal strafcorners, waarvan er in ieder geval één veel gevaar op leverde.
Roy trok de bal voor het doel langs, maar Hilvarenbeek kwam net niet aan tippen toe, aangezien de lokale Tilburgse rots in de branding de bal net voor de stick van richting wist te veranderen. Geheel in lijn met de rest van de wedstrijd, resulteerde dit overigens gewoon in een uitslag, waar een lange corner op zijn plaats was geweest. Ook een harde voorzet voor het doel langs kon weliswaar door een Beekse stick geraakt worden, maar resulteerde niet in de gewenste voorsprong.

Aan de overkant van het veld wist Tilburg in de tussentijd een strafcorner te versieren, en met een droge klap in de hoek, werd deze helaas verzilverd. In het vervolg van de 1e helft wist Jarno door te breken over de flank, maar werd buiten de cirkel gevloerd door de uitkomende keeper. Volgens de arbitrage een keurige sliding op de bal, waar de dienstdoende arbiter in principe gelijk in had, ware het niet dat de keeper een metertje of 5 buiten de cirkel de enkels van Jarno torpedeerde.

Uiteindelijk restte de mannen uit Hilvarenbeek niets anders dan in de rust de rug te rechten, en de achtervolging in te zetten op de Tilburgse opponent. In de tweede helft groeide Hilvarenbeek meer en meer in de wedstrijd, wat resulteerde in een flink aantal mogelijkheden en enkele strafcorners. Hilvarenbeek brak na een kwartier spelen goed door, en de bal verdween met een harde klap richting tweede paal. De keeper mistte de bal, en Robbie stond klaar de bal binnen te tikken. Helaas ging de stick iets te laat naar de grond, en schoot de bal onder de stick door en over de achterlijn. Helaas betekende dit ook meteen de beslissing in de wedstrijd. Terwijl Hilvarenbeek nog stond te balen, zette de Tilburgse opponent een tegenaanval op, en joeg de bal hoog op doel. Dirk Peek wist nog een handschoen achter dit harde schot te krijgen, wat op zich al een knappe reflex was, maar helaas verdween de bal via de keeper in het doel. Toen de Tilburgers enkele minuten later de 3-0 langs de aangeslagen Hilvarenbeekse formatie werkten, leek de wedstrijd gespeeld en de strijd verloren. Een zure tussenstand, want gezien het wedstrijdbeeld was een gelijke stand op dat moment op zijn plaats geweest.

Met nog zo’n kwartier te spelen, gloorde er echter weer hoop aan de Tilburgse horizon. Een hard schot van Jochem werd door de keeper geblokkeerd, maar Robbie was er als de kippen bij om de hoge rebound binnen te werken. 3-1. Zo’n 5 minuten later wist Roy de achterlijn te bereiken, en de Tilburgers maakten zich op voor een voorzet.
Tot ieders verbazing wist hij de bal vanaf de achterlijn, en via de keeper, in het doel te werken, en bracht 8 minuten voor tijd de 3-2 op de borden.

Hilvarenbeek zette vol aan, en drukten de Tilburgers terug op eigen helft. Hilvarenbeek wist nog enkele mogelijkheden te creëren, maar de Tilburgers wisten de wedstrijd slim uit te spelen. Een bal over de achterlijn is soms moeilijk te vinden, en het kan ook wel eens onduidelijk zijn waar de scheids wil dat je hem neemt, en dan kan het zomaar 90 seconden duren voor je de vrije slag kunt nemen. Tilburg speelde wedstrijd op deze manier slim uit, en trok zo de 3-2 overwinning over de streep. De schoonheidsprijs verdiend het niet, maar laten we eerlijk zijn, ieder ander had precies hetzelfde gedaan in een rechtstreeks duel om de titel.

Aangezien ook Oirschot wist te winnen, zakt Hilvarenbeek naar de 3e plek. Oirschot en Tilburg voeren de ranglijst aan met 16 punten. Hilvarenbeek volgt met 15 en net buiten de top 3 staat Berkel-Enschot met 14 punten, en een wedstrijd minder gespeeld. Deze top 3 is nog belangrijk, want dat betekent kwalificatie voor de promotiefase!

Hilvarenbeek sluit aanstaande zondag de competitie af tegen hekkensluiter SHOT, wederom een opponent uit Tilburg. Bij winst is Hilvarenbeek zeker van een top 3 notering. Hoewel 4 teams nog het benodigde aantal punten kunnen halen, en er dus nog 3 boven Hilvarenbeek kunnen eindigen, kunnen Berkel en Oirschot niet beide winnen. Er gebeuren rare dingen in deze poule, maar tegen elkaar spelen en elk 3 punten
bijschrijven, dat gaat zelfs voor deze poule te ver.

Hilvarenbeek kan nog kampioen worden, maar de kans dat Hilvarenbeek zaterdag wordt weggevaagd door een passerende asteroïde, lijkt groter.

Het volgende scenario maakt de Beekse helden alsnog kampioen. Leest u mee en houdt u zondag Teletekst in de gaten?

-Oirschot mag niet winnen tegen Berkel Enschot
-Tilburg mag niet winnen tegen Were Di
-Hilvarenbeek moet winnen tegen Shot
-Berkel Enschot mag hun inhaalwedstrijd tegen Were Di niet winnen, en bij winst tegen Oirschot niet gelijkspelen.

Inderdaad, een uitdaging. Neemt niet weg dat we gewoon gaan winnen van Shot. De 3e plaats is dan een feit, en alles wat het meer wordt, reden om het feest met een paar uur te verlengen.