header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Heren Veteranen behalen weer de nodige punten !!!

Nieuws afbeelding 11-5-2014

Na een zeer verdienstelijk gelijkspel thuis tegen koploper Breda (1-1), waar eigenlijk een overwinning zeker mogelijk geweest was, werd door onze veteranen vorige week de uitwedstrijd tegen Prinsenbeek gespeeld met als inzet een plaats in het ‘linker rijtje’ van de standenlijst.

Met een uitgedunde selectie (komt helaas menigmaal voor bij uitwedstrijden) werd ook uit bij Prinsenbeek een verdiend punt (2-2) meegenomen naar Hilvarenbeek terwijl we zeker de bovenliggende partij waren en de volle buit verdienden. Na een veldoverwicht, uitgedrukt in een doelpunt van Rutger, werd onze keeper Maarten net voor rust verschalkt door een curieus balletje van de midvoor van onze tegenstander. Net voor het eindsignaal kon Maarten ook de tweede bal die op doel geschoten werd vanuit een dubieus gegeven strafcorner uit het doel halen (meer ballen had hij die middag echt niet in zijn richting zien komen). Hierna vuurde Rutger de Hilvarenbeekse oudjes aan tot een alles-of-niets-slotoffensief. Direct vanaf de afslag scoopte (een goed Nederlands woord ??) Martèn de bal naar voren die door Rutger vakkundig opgepikt werd en na een weergaloze slalom tussen alle verdedigers door met een subtiele tik achter de keeper gedeponeerd werd.

En dan stond deze zondag de uitwedstrijd tegen Warande (Oosterhout) op het programma, de ploeg die enige tijd geleden na een zwaar ‘bevochten’ Liekesfist van onze veteranen de drie punten uit Hilvarenbeek wist mee te nemen. Een duidelijke reden om revanche te nemen dus.

Even was er nog onduidelijkheid of Maarten het doel zou kunnen verdedigen omdat hij zich tijdens het inslaan blesseerde (wie slaat er nou ook zo hard in op zijn eigen doelman??), maar onze ‘diehard’ wist van geen wijken.

Direct vanaf de afslag namen onze veteranen het heft in handen. Vanaf achteruit werd de tegenstander bestookt met een spervuur van aanvallen waarbij alleen Stefan de doelman van de tegenstander in de eerste 35 minuten het nakijken wist te geven.

In de tweede helft werd het spel van onze nestors wat rommeliger en kreeg de tegenstander zelfs enkele strafcorners, die op vakkundige wijze onschadelijk gemaakt werden door onze verdedigers.

Net voor het laatste fluitsignaal klonk, wist Rutger nog de 0-2 op het scorebord te toveren waarna in de feesttent een klein Hilvarenbeeks feestje los barstte (zie bijgevoegde foto).

Deze overwinning smaakt natuurlijk naar meer. Komende zondag staat de wedstrijd tegen de veteranen van Made op het programma. Daar werd voor de winterstop door onze veteranen een kansloze nederlaag geleden. Niets te doen? Kom dan zeker een kijkje nemen op de Roodloop !!