header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Heren Veteranen blijven koploper !!

Nieuws afbeelding 13-10-2014

Zondag 12 oktober 2014 stond de uitwedstrijd tegen Vlijmen, de hekkensluiter van de competitie op het programma. Gezien het verschil in wedstrijdpunten (10 tegen 1) moest dit eigenlijk een eenvoudig klusje worden voor onze ‘oudjes’. Dat was dan ook in de eerste drie minuten van de wedstrijd het geval waarin meteen afstand genomen werd van de tegenstander. Caspar wist binnen een minuut de bal achter de vijandelijke goalie te deponeren, waarna Stefan het vlak daarna nog eens dunnetjes overdeed. De Vlijmense opponent was even van slag, wist zich te herpakken, en drong daarna met enkele goede aanvallen richting onze goalie Olof (vervanger van Maarten) die het doel echter vakkundig schoon hield. Terwijl iedereen, de supporters langs de lijn en ook de scheidsen die af en toe een handje meehielpen, het gevoel had dat de Beekse defensie zou vallen, vielen de doelpunten aan de andere kant. Machiel (bedankt voor het invallen voor broer Martèn) en Frans zorgen voor een enigszins geflatteerde 4-0 ruststand.

Tijdens de pauze werd aangegeven dat de ruime voorsprong meegenomen was, maar dat het vertoonde veldspel ondermaats was. De ruimte tussen onze voorwaartsen en de defensie was te groot waardoor enkele goede hockeyers op het middenveld van de tegenstander teveel ruimte kregen. Daar moest in de tweede helft verandering in aangebracht worden.

Helaas werd de druk in het begin van de tweede helft niet echt naar voren gelegd. Vlijmen kreeg verschillende strafcorners die door onze uitstekend keepende Olof onschadelijk gemaakt werden.

Toch wisten onze mannen de ruimte die ontstond door de aanvallende impulsen van de tegenstander te benutten waardoor Joris uit een subliem uitgespeelde aanval de 0-5 binnen wist te schuiven.

Twee strafcorners, waarbij de verdedigers niet echt hun verdedigende kwaliteiten tentoonstelden, brachten de tegenstander enigszins terug in de wedstrijd (2-5).

Bij een van de daarop volgende aanvallen van de tegenstander kreeg Henri een bal op zijn voet buiten de 23-meterlijn. De scheidsrechter vertelde hem op een wat geïrriteerde wijze dat de bal binnen het vijandelijk gebied genomen moest worden. Henri, zo eerlijk en sportief als hij altijd is,

wees de scheids op een heel vriendelijke manier dat de bal buiten de 23 meterlijn met de voet beroerd was. Hij gaf de tegenstander daardoor zelfs de mogelijkheid om de bal direct in de cirkel te mogen spelen. De scheids raakte daardoor finaal over zijn ‘kookpunt’, riep: "Houd je bek” en stuurde onze ‘liefste speler van het team’ zomaar voor vijf minuten uit het veld. Vraag voor het hockeypanel "Wie zit hier het meest fout?” . (een vraag voor een objectief panel):

1. Henri, omdat hij de scheids eerlijk wijst op de plaats waar hij de bal op zijn voet krijgt?

2. De scheids omdat hij weinig respectvol reageert op de normale vraag  van Henri ?

3. De medespelers die hem rustig en zonder commentaar naar de zijlijn zien lopen en hem geen hart onder de riem steken?

De teamgenoten van onze Henri wisten het antwoord echter wel, zij zetten alles op alles om dit onrecht uit de wereld te helpen. Zij scoorden en bepaalden, ondanks een minderheid aan spelers, met een goed uitgespeelde aanval de 6-2 eindstand.

Na afloop van de wedstrijd was onze directeur van de basisschool, onder het genot van een drankje en een hapje (en ook tijdens de terugreis naar Hilvarenbeek) op een hilarische wijze het onderwerp van gesprek.