header foto header foto header foto header foto
 

Lidmaatschappen

Binnen Hockeyclub Hilvarenbeek bestaan verschillende mogelijkheden om te komen hockeyen. Op basis van leeftijd en geslacht worden de teams samengesteld.

Benjamins: de jongste leden (5-6 jaar) van de club starten bij de Benjamins, waarbij spelenderwijs ontdekken wat hockey inhoudt centraal staat. De Benjamins trainen op zaterdagochtend en ze spelen nog geen wedstrijden.

MO8/JO8: Kinderen van (ongeveer) 6 tot 7 jaar starten in deze teams, die bestaan uit 6 tot 9 kinderen. Op zaterdagochtend spelen zij op een achtste veld 3-tegen-3 wedstrijdjes. Hier wordt gespeeld tegen andere drietallen van clubs uit de regio. Door de week wordt er tweemaal een uur getraind.

MO9/JO9: In zestallen spelen de kinderen van ongeveer 8 tot 9 jaar. Een zestal bestaat uit maximaal 8 tot 9 jongens of meisjes waarvan er telkens 6 op een half veld aan het hockeyen zijn. Op zaterdag worden er wedstrijden gespeeld tegen andere zestallen van clubs uit de omgeving. Zij trainen daarnaast twee keer per week een uur.

MO10/JO10:
Kinderen van (ongeveer) 9 tot 10 jaar starten bij de MO10/JO10 en vormen samen een achttal. Een achttal bestaat uit maximaal 9 tot 10 jongens of meisjes waarvan er telkens 8 op een half veld aan het hockeyen zijn. Op zaterdag worden er wedstrijden gespeeld tegen andere achttallen van clubs uit de omgeving. Zij trainen daarnaast twee keer per week een uur.

Junioren (D, C, B, A-teams): We maken onderscheid in meisjes en jongens teams. Voor beiden gelden de volgende categorie├źn met als peildatum 1 oktober:
MO12/JO12: voor kinderen van 10 -12 jaar 
MO14/JO14: voor kinderen van 12 -14 jaar
MO16/JO16: voor kinderen van 14 -16 jaar
MO18/JO18: voor kinderen van 16 -18 jaar
De Junioren trainen tweemaal per week één tot anderhalf uur (dagen zijn afhankelijk van het team waar je in zit). Wedstrijden vinden plaats op zaterdag.

Senioren en Veteranen: Vanaf 18 jaar worden spelers ingedeeld in dames- of herenteams. Hierbij wordt een onderverdeling gemaakt tussen prestatief en recreatief hockey (Trimhockey). 

Een keer meetrainen?
Wil je een keer meetrainen om te kijken of hockey iets voor je is, en ben je vier, vijf of zes jaar? Meld je dan aan via [email protected] en we nemen contact op om een datum af te spreken. Ook als je tussen de zeven en tien bent, ben je van harte welkom! Mail ons op [email protected] en we spreken een training met je af. Oudere aspirant-leden mailen naar [email protected]. Je kunt tot drie keer gratis meetrainen, in alle leeftijdscategorie├źn.

Als je je meteen wilt inschrijven kan dat uiteraard ook. Rechts in de kolom vind je ons inschrijfformulier. Als je deze hebt ingevuld en verzonden, ontvang je zo snel mogelijk een e-mail vanuit de organisatie om afspraken met je te maken.

Vrijwilliger worden

Onze hockeyclub kan niet zonder vrijwilligers die binnen verschillende commissies zorgdragen voor de competitie, onze evenementen, de organisatie achter de schermen en ons terrein. Momenteel kan Hockeyclub Hilvarenbeek rekenen op veel betrokkenen die ook weer dit jaar hun handen uit de mouwen steken om tot een prachtig hockeyseizoen te komen. Wilt u ons team komen versterken of wilt u samen met ons kijken hoe uw talenten ingezet kunnen worden bij Hockeyclub Hilvarenbeek? Bekijk de openstaande vacatures hier!
Neem gerust contact met ons op via [email protected]

Incidentele hulp (zoals bereid zijn een bardienst te draaien, een paar uur te helpen bij een evenement of bij te springen bij bepaalde klussen in en om de club) is altijd welkom! Laat ons weten waar jouw voorkeur naar uitgaat of waar jouw expertise ligt, en we benaderen je als we je hulp kunnen inzetten. Mail ons op [email protected]