header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen tonen veerkracht !!

Nieuws afbeelding 17-10-2016

Afgelopen zondagmiddag stond voor onze jongens de uitwedstrijd tegen de veteranen van Berkel-Enschot op het programma, die net als onze mannen zes punten uit vijf wedstrijden verzameld hadden. Dat betekende een wedstrijd waarbij de winnaar aansluiting zou behouden met de teams die zich al langzaam maar zeker in veiligheid gaan spelen voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Dat doel hebben onze jongens zich gesteld tijdens de eerste teamvergadering na de zomervakantie.

Met enkele vervangers voor de geblesseerde en geschorste spelers werd energiek aan de wedstrijd begonnen. Daar waar we dachten op voorsprong te komen, een bal van Rutger eindigde snoeihard op de paal, viel een doelpunt uit het niets aan de andere kant van het veld. Gelukkig bracht Maarten na een zeer goed lopende aanval al in dezelfde minuut  de gelijkmaker op het scorebord. Uit dit doelpunt putte men moed en trok men met man en macht richting het vijandelijke doel, maar opnieuw werd dit opportunisme afgestraft door de voorwaartsen van Berkel-Enschot. Op zeer koelbloedige wijze en met een fraaie hoge push kreeg Olof voor de tweede maal deze middag het nakijken. Dit leek ook de ruststand te worden, maar in het laatste fluitsignaal kreeg Hilvarenbeek nog een strafcorner toegewezen. Met dit buitenkansje op de gelijkmaker wisten onze oudjes wel raad. Na een strafcornervariant over meerdere schijven kon Maarten (goed dat hij zijn extra lange stick bij Club heeft opgehaald) het laatste zetje geven waardoor er toch nog met een gelijke stand gepauzeerd kon gaan worden.

In de tweede helft werden onze mannen, na zelf een duidelijk veldoverwicht te hebben, wederom getrakteerd op een achterstand. Gelukkig ging men niet bij de pakken neer zitten, maar werd er nog een extra schepje wilskracht en doorzettingsvermogen op het veld geëtaleerd. Na verschillende momenten waar ons team een strafcorner onthouden werd, kreeg Rutger de bal in de cirkel voor zijn stick en stond hij oog in oog met de doelman van Berkel-Enschot. Hij bedacht zich geen twee keer en sloeg de verdiende 3-3 tegen de plank.

Met nog zo’n drie minuten te spelen kregen onze veteranen nog een strafcorner te nemen. Machiel wist, nadat hij eerder een ingeslagen strafcorner afgekeurd zag, met een ferme klap de 4-3 einduitslag in de boeken te slaan en drie punten aan het totaal van het team toe te voegen. Negen punten uit zes wedstrijd is zo slecht nog niet als je beseft dat we vorig seizoen na alle wedstrijden op een totaal van tien punten zijn blijven steken.

De komende week  wordt er niet gehockeyd in verband met de herfstvakantie, maar kan er twee keer getraind worden voordat op zondag 30 oktober de uitwedstrijd tegen Breda HE op het programma staat.