header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen sluiten seizoen naar tevredenheid af !!

Nieuws afbeelding 18-6-2018

De doelstelling van de heren veteranen om uit de laatste vier wedstrijden 9 punten te behalen is geen onmogelijke missie gebleken. Zondagmiddag werd de laatste tegestander van het seizoen over de knie gelegd om dit doel en een positief doelgemiddelde over het gehele seizoen te behalen.

Met een overmacht aan speelgerechtigde spelers (19), waaronder onze reeds ‘afgezwaaide’ Frans en met de basis elf na de laatste training, werd enigszins behoudend maar gecontroleerd tegen het als laagst geklasseerde team van DES uit Kaatsheuvel begonnen aan deze wedstrijd (zelfs oudgediende Bart was in vol ornaat aanwezig om onze jongens naar de overwinning te schreeuwen en alles met zijn fotocamera vast te leggen).

De mannen uit Kaatsheuvel geloofden waarschijnlijk in een sprookje toen zij gedurende de eerste vijf minuten van de wedstrijd het initiatief mochten nemen. Maar daarna werden zij direct geconfronteerd met de werkelijkheid: een wervelend team van veteranen dat de wedstrijd met een overwinning wilde afsluiten.

Na drie doelpunten binnen een kwartier van Rutger, Rogier en Stefan leek de wedstrijd gespeeld. Een benutte strafcorner van DES bracht net voor het rustsignaal de spanning terug. Toen daar de tweede helft ook nog met een push de 3-2 achter onze doelman in het netje werd gelegd, was het toch nog even peentjes zweten. Robert wist echter na een mooi uitgespeelde aanval met een ferme tik de 4-2 einduitslag op het scorebord te zetten.

Het massaal opgekomen publiek klapte zich daarna de handen warm voor onze veteranen die in de tweede helft van de competitie hebben laten zien dat zij als team echt thuis horen in deze eerste klasse. (Frans, jouw app heeft duidelijk meer effect dan mijn wekelijkse roep om publiek in het verslag).

Na afloop van de wedstrijd werden twee spelers van het team nog even in het zonnetje gezet. Koert, omdat hij het huidige veteranenteam bij elkaar bracht en na zo’n dertig jaar hockey bij Hilvarenbeek de stick aan de wilgen hangt. Frans, omdat hij al enige tijd niet meer in Hilvarenbeek woont en meer tijd wil doorbrengen met zijn gezin. Beide heren kregen een cadeautje van de teamleden en een leuk flesje van onze sponsor.

Frans bleek zo onder de indruk van zijn afscheid (en de sportieve prestaties van de veteranen) dat hij een huifkar geregeld had om alle inwoners van Beek te laten horen én zien dat het hockeyseizoen 2017-2018 er op zit.

Wij bedanken alle toeschouwers, scheidsrechters en familieleden voor hun steun en hopen jullie komend seizoen weer te mogen begroeten bij onze thuiswedstrijden op de Roodloop.

We wensen jullie allemaal een heel fijne zomervakantie toe. Geniet er van !!!