header foto header foto header foto header foto
 
Goed om te weten

Heren Veteranen blijven zichzelf en rekenen ook af met Olympia

Nieuws afbeelding 29-4-2013

Afgelopen zondag stond het treffen met Olympia op het programma, een club uit Zeeuws-Vlaanderen, mogelijk vernoemd naar een opgravingsveld uit het Griekse verleden.

(Vroeger lag in het hart van de Griekse landstreek Elis, in een weelderig begroeide vallei, waar de rivieren Alpheüs en Kladeos bij elkaar komen, het uitgestrekte opgravingsveld van Olympia.

Het behoorde tot het oude heiligdom van Zeus, de oppergod van de Griekse mythologie, waar om de vier jaar de Panhelleense Spelen werden gehouden. In de loop der tijden is de omgeving volgebouwd met een zeer groot aantal tempels, altaren, standbeelden, schathuizen voor de wijgeschenken der Griekse staten en voor de spelen bestemde bouwwerken, onder andere een stadion. De voornaamste tempel was die van Zeus, Olympios = van de Olympus; vandaar de naam Olympia.

De Olympus wordt speciaal genoemd als verheven woonplaats van de oppergod Zeus, vanwaar hij soms zijn bliksemschichten naar beneden afvuurde. Door bliksems,donderslagen,regenboogen de vlucht vanvogelsgaf Zeus voortekenen aan de mens.)

Gesterkt door ‘hun' Griekse oppergod van weleer en hopende dat hij de veteranen van Hilvarenbeek alvast bestookt zou hebben met allerlei onheilstijdingen alvorens zij zouden arriveren op de Roodloop, hadden de Zeeuwse hockeyers vertrouwen in een goed resultaat. Zij waren ervan overtuigd dat er in Hilvarenbeek punten te behalen zouden zijn, zeker nu de veteranen van Hilvarenbeek al enkele wedstrijden met miniem verschil gewonnen hadden.

Helaas voor de mannen uit Terneuzen viel alles in het voordeel van onze Beekse mannen uit:

een mooie blauwe lucht met een fel schijnend zonnetje, een goed bespeelbaar veld, een fit en gemotiveerd team en enkele enthousiaste toeschouwers die hun clubidolen naar voren schreeuwden.

Het voelde dan ook niet vreemd toen onze Beekse formatie, door werkelijk oogstrelend samenspel

en enkele fantastische individuele acties bij het rustsignaal al met 6-0 voor stond. Rutger (2x), Kaspar en Stefan met een loepzuivere hattrick namen de doelpunten voor hun rekening.

Na de pauze verslapte het spel ietwat en kregen de voorwaartsen van Olympia enkele kleine kansjes waarvan er een benut werd. De gebroeders Driesser zorgden uiteindelijk met ieder een doelpunt voor de grootste overwinning tot nu toe (8-1).

Tijdens de derde helft werd de wedstrijd zoals gebruikelijk weer geanalyseerd en werden er wat hapjes en drankjes geconsumeerd. Daarbij bleef het echt niet bij een limonade ga'zeus'e.

Met nog vier wedstrijden voor de boeg en een voorsprong van zeven punten op de nummer twee van de ranglijst, lijkt het kampioenschap voor het grijpen. Volgende week zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen Walcheren op het programma.