header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Jongens B1 in opmars!

Nieuws afbeelding 4-10-2014

Na een moeizame competitie start was Hilvarenbeek vorige week oppermachtig met een overwinning van 10-1 tegen Were Di. De jongens B1 maakten zich op voor een nieuw aanvals-offensief en een opmars in de ranglijst van de competitie. De mannen maakten zich klaar voor de wedstrijd tegen Tilburg. Tilburg stond 1 plek hoger in de ranglijst, dus het zou spannend worden.

De voorbereidingen werden getroffen er werd geconcentreerd ingespeeld en de tactiek werd besproken. Aan de zijlijn was manager Joris bezig om ook de organisatorische zaken te regelen. De toekomstige sponsoren werden door Joris vakkundig in de watten gelegd, de shirt sponsoring werd geregeld en in de tussentijd werd ook nog de opnameploeg in stelling gebracht om de hoogtepunten door te geven voor het sportjournaal.

De wedstrijd kon beginnen. Vanaf het begin lieten de jongens duidelijk zien wie er de baas was. Er werd vakkundig en zorgvuldig overgespeeld over de linies. Het publiek werd enigszins ongeduldig maar met deze inzet kon het niet lang duren voor de eerste goal gemaakt zou worden. Na ongeveer 1 minuut maakte Merijn een fantastisch doelpunt. Hiermee was de toon gezet.

Tilburg kwam af en toe eens terug maar gelukkig kon Tinus met een prachtige redding de gelijkmaker voorkomen. Hilvarenbeek ging door en liet duidelijk zien de betere ploeg te zijn. In een fantastische combinatie en assist van Siam kon Bas de 2-0 op het scorebord zetten. Tilburg probeerde het opnieuw maar kwam eigenlijk niet aan bod. Desondanks was het toch noodzakelijk dat Tinus wederom met twee fantastische reddingen de nul kon handhaven. Dit was cruciaal in deze fase van de strijd!

Maar Hilvarenbeek bleef inzet tonen en op het middenveld overheersten de jongens oppermachtig met Ties, Lars en Ted als de spelverdelers. Ook achterin stond het als een huis met Onno, Finn, Naud, Max en Pepijn (alias de "de stofzuiger").

Nog voor rust ging de aanval verder en in deze cruciale fase kon Job Berns de doorslaggevende tik uitdelen door de 3-0 te scoren.

Na de rust ging Hilvarenbeek verder. In eerste instantie leken de jongens enigszins gelaten en zeker van de drie punten. De mannen uit Tilburg kregen meer ruimte en mogelijkheden maar maakten de kansen niet af (wederom door Tinus en een solide verdediging). De tweede helft werd vakkundig uitgespeeld. Bas van Mil kon zijn tweede treffer maken en was daarna naarstig op zoek naar de hattrick. Deze zou helaas niet meer komen. Hilvarenbeek ging minder goed om met de kansen, welke helaas niet werden afgemaakt.

Tilburg kwam nog even terug op 4-1 maar direct daarna  kon Ties scoren uit een strafcorner welke via Merijn werd aangespeeld.  De jongens konden afsluiten met een 5-1 winst. De volle 3 punten in de pocket.

Of de beelden nog gepubliceerd worden is nog de vraag. Maar volgende week mogen de jongens uit tegen Berkel-Enschot. De opmars naar de top 3 is begonnen en met deze speelwijze en zelfvertrouwen is een overwinning tegen deze koploper zeker niet uitgesloten!