header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Heren Veteranen herfstkampioen ?? Die mogelijkheid zit er in !!

Nieuws afbeelding 28-10-2014

Zondag 26 oktober 2014 werd door onze veteranen de voorlaatste wedstrijd van het eerste drieluik van de competitie gespeeld.  De tegenstander Berkel-Enschot veteranen B, voor de Hilvarenbeekse oudjes redelijk onbekend, had zich waarschijnlijk vergist in de wisseling van zomertijd naar wintertijd omdat zij rond de klok van tien uur de grasmat reeds inspecteerde.

Onze Hilvarenbeekse mannen druppelden een voor een "de Roodloop” binnen alsof een geloof in een goede uitslag als vanzelfsprekend was. Daarom werd er bij de teambespreking nogmaals op gehamerd dat men op tijd aanwezig moet zijn en er vanaf het beginsignaal geconcentreerd gespeeld moet worden. Daarbij moet het inspelen van zachte balletjes vermeden worden omdat daar tijdens de laatste trainingen het accent op werd gelegd.

Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd want binnen het eerste kwartier namen onze veteranen door doelpunten van Sieger en Rutger (2x) een welverdiende 3-0 voorsprong.  De 4-0 van Rutger werd  door een onverklaarbare reden afgekeurd. Na dit flitsende begin werd helaas gas terug genomen waardoor de tegenstander enkele kansen kreeg. De eerste strafcorner die zij kregen werd snoeihard naast geslagen,  de tweede corner werd door Henri op de doellijn gekeerd maar helaas toucheerde hij daarbij ook de neus van zijn schoen (wie heeft er dan ook schoenmaat 43 als lijnstop) waardoor er door de scheidsrechter een strafbal gegeven werd. Deze werd resoluut achter onze goed keepende goalie Olof gepusht.

Tijdens de rust werd op een niet zachtzinnige manier duidelijk gemaakt dat het vertoonde spel van het laatste gedeelte van de eerste helft niet waardig is voor een lijstaanvoerder.  Deze kritische woorden zorgden ervoor dat onze mannen de tweede helft het heft weer duidelijk in handen namen en het vijandelijk doel bestookten. De keeper van Berkel-Enschot wist met enkele fraaie reddingen de schade beperkt te houden, maar een fraai actie van Frank met een nog fraaier backhandje (training !!) betekende de 4-1 voorsprong. Frans en Willem-Jan zorgden uiteindelijk voor de eindstand van 6-1 wat mooi is voor het doelsaldo. Door deze overwinning blijven de veteranen van de club uitzicht houden op de herfsttitel. Dan moet er volgende week in Drunen natuurlijk wel gewonnen worden. Of dat lukt laten wij u volgende week weten.