Nieuws afbeelding 2-11-2014

Na 2 weekends herfstvakantie en een geslaagd hockey kamp in de omgeving Veldhoven konden de mannen weer aan de slag.

Allereerst werd de voorbespreking gehouden en de jongens in het tenue gehesen met nieuwe broeken, met dank aan de sponsoren Brita en Taxatie- en Adviesbureau Janssen.

Er was veel publiek en ook meisjes D4 was present om de prestaties van hun trainers waar te nemen. De streek derby kon beginnen tegen koploper Goirle.

Hilvarenbeek zette direct druk. En over en weer kwamen er kansen na 5 minuten kon Goirle scoren uit een strafcorner.

Hilvarenbeek ging echter door met het spel en de opbouw en kon al snel duidelijk maken dat er met Hilvarenbeek niet valt te sollen. Snel kwam de 1-1 ingeschoten door Bas van Mil.

Hilvarenbeek bleef de eerste helft druk houden en kon de voorsprong uitbouwen door een doelpunt van Marijn en Bjarne welke de bal vakkundig langs de keeper wipte, 1-3.

Goirle voelde dat ze iets moesten doen en helaas moest Hilvarenbeek de voorsprong vlak voor rust verminderen door een tegen doelpunt vlak voor rust 2-3.

Er werd goed gefloten door de scheidsrechters echter de scheidsrechter aan de west kant had enigszins last van gezichtsverlies. Hier zou Hilvarenbeek later in de wedstrijd nog wat last van gaan krijgen. De tweede helft begon en ook hier ging het weer gelijk op. Hilvarenbeek was echter zorgvuldiger. Hilvarenbeek kreeg een strafcorner welke door Job werd aangegeven en vervolgens door goed inlopen zelf de bal in de rebound er netjes in kon leggen. Er kwamen nog meer kansen en ook een bolle kant van Goirle in de cirkel waar  een doelpunt uitkwam maar door de westelijke scheids werd afgekeurd. De achterhoed van Goirle was ontdaan maar de voorhoede ging door. Goede acties van Tinus waren nodig om de 2-4 voorsprong te behouden door een stop van een doorgebroken speler in de 22e minuut bleef Hilvarenbeek in de wedstrijd.  De druk werd echter opgevoerd en 10 minuten voor tijd kon Goirle de 3-4 scoren.  Goirle bleef pompen maar ook voor Hilvarenbeek bleven er kansen komen. Tinus moest nog een keer in actie komen om gelijkspel te voorkomen door goed keeperswerk. Drie minuten voor tijd stond Bas van Mil weer op de juiste plek om de genadeslag te geven aan de Goirlese Boys 3-5. Het was duidelijk Goirle was een maat te klein voor het goede spel van Hilvarenbeek. Hilvarenbeek kan hierdoor weer verder doorstijgen in de ranglijst.