Leuk om te weten

Veteranen winnen met 4-1 van Berkel-Enschot HB

Nieuws afbeelding 15-3-2015

Het gaf deze zondag  wel even andere weersomstandigheden dan een week geleden. Konden onze mannen vorige week hun al aardig kale hoofden door een fel schijnend lentezonnetje laten bruinen,

nu moesten zij zich vanaf het begin tot het eind van de wedstrijd in beweging houden om het warm te krijgen. Sommige veteranen hadden vooraf een extra T-shirt met lange mouwen aangetrokken terwijl Joost  zich zelfs gehuld had in een zwarte maillot zoals je vaak bij de meisjes E ziet, waarbij hij het excuus aandroeg dat hij zijn hockeysokken vergeten was.

De veteranen begonnen zoals altijd geestdriftig aan de wedstrijd. Op papier zou er zeker gewonnen moeten worden van deze tegenstander die derde van onder op de ranglijst stond. Op het goede maar trage veld trokken onze lijstaanvoerders daarom vanaf het eerste fluitsignaal massaal richting het vijandelijk doel om snel een voorsprong op het scorebord te krijgen. Dat viel hen echter tegen, zeker toen de tegenstander bij de eerste en enige aanval, enigszins geholpen door de scheidsrechter, op voorsprong kwam. De midvoor van Berkel-Enschot bracht een opspringende bal met zijn bovenlichaam de cirkel in om deze vervolgens met een verwoestende uithaal snoeihard langs onze goalie Olof in de bovenhoek van het doel te laten belanden. Dit was voor onze Hilvarenbeekse mannen een flinke domper. Gelukkig stroopte men allen de mouwen op, en bracht Frans na een hard ingeflatste bal van Martèn met een geweldig mooie tip-in na een kleine twee minuten weer een gelijke stand op het scorebord. Stefan bracht het team enkele minuten later, door attent reageren,  op een  verdiende 2-1 voorsprong wat ook tevens de ruststand was. Tijdens de bespreking die volgde werd gehamerd op samenspel, het benutten van de betere conditie en het voor je houden van commentaar op de scheidsrechters.

De tweede helft speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van de tegenstander. Op allerlei manieren werd geprobeerd de bal achter de uitstekend keepende doelman van Berkel-Enschot te krijgen.

Stefan door weer vliegensvlug te reageren op een afgeketste aanval en Jordan na een fraai uitgespeelde aanval bepaalden uiteindelijk de 4-1 eindstand.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de veteranen van Drunen op het programma. Kom ook eens kijken op de Roodloop als u tijd heeft. Onze oudjes kunnen uw aanmoedigingen zeker gebruiken.